EMEP, "Dayanışma kazandırır ve yaşatır"

Ordu Çaybaşı Belediye isçilerinin grevine dayanışma ziyaretinde bulunan Emek Partisi, tüm emek ve demokrasi güçlerini işçilerle dayanışmaya çağırdı.

Yayın: 26 Şubat 2023 - Pazar - Güncelleme: 26.02.2023 13:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
95 okunma
Google News

Emek Partisi'nin il, Perşembe, Gölköy ve Altınordu ilçe yöneticileri ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyeti, Belediye İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun ve işçiler karşıladı.

Emek Partisi olarak Ordu Çaybaşı Belediyesi’nde 2 Şubat 2023 tarihinde başlatılan greve destek amacıyla ikinci gelişlerinin olduğunu söyleyen İl Başkanı Hikmet Poyraz, "Deprem nedeniyle acımız ve öfkemiz büyük. Depreme hazırlık yapılmamasından dolayı ölüm ve zararlar fazla oldu. Hala gereken destek yok. Halkın kendi örgütlenmesi ve dayanışma yaraları sarıyor. Önlem almayan sorumlulardan da hesapta sorulacak. Emek Partisi de dahil, partiler, sendikalar, odalar, derneklerin desteği devam ediyor, edecek. Burada da iş ve ekmek kavgası sürüyor. Yaşam devam ediyor. Hem deprem yaralarının sarılması hem de hak mücadelesinin kazanılması için dayanışma şart." dedi.

Belediye Başkanı işçilerin hakkını tanımalı
Poyraz konuşmasını sürdürerek, "Sizlerin kar kış demeden verdiğiniz hak mücadelesi istediğiniz gibi sonuçlanmalı. Atılan işçiler de işlerine geri dönmeli. Belediye Başkanı işçilerin hakkını kabul etmelidir. Sizin sesini duymalı ve toplu sözleşme masasına gelmelidir. Buradan tüm emek ve demokrasi güçlerine çağrımız işçilerle dayanışmayı büyütelim. Dayanışma kazandırır." dedi.

Halk nefes alamaz oldu
Poyraz konuşmasında hak mücadelesinin önemine değinerek, " Burada işiniz, ekmeğiniz için mücadele ederken Çaybaşı için bir okul olma görevini yerine getiriyorsunuz. Küçük bir ilçede hak almanın yolunu öğreniyorsunuz. Halk, siyasi ve ekonomik nedenlerle nefes alamaz oldu. Baskı; yoksulluk ve açlık artıyor. Hak istemek suç sayılıyor. Böyle bir ortamda verdiğiniz mücadele çok önemli. Birleşirsek, dayanışmayı büyütürsek kazanırız. Emek Partisi olarak mücadelemizi mücadelemiz olarak görüyoruz. Dayanışmaya başaracağız." dedi.
Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Kadir Altun da ziyaretten memnuniyetlerini dile getirerek," Desteğiniz için teşekkür ediyoruz. İşçi arkadaşların yalnız olmadığını hissettiriyorsunuz. Toplu sözleşmenin ve işçi arkadaşların geri alınmasını istiyoruz. " dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.