Fındıklı Belediyesi’nin Depremzedelere Gönderdiği Kurtarma Ekibi ve Yardım Tırları Yola Çıktı

Fındıklı Belediyesi’nin Depremzedelere Gönderdiği Kurtarma Ekibi ve Yardım Tırları Yola Çıktı

Yayın: 10 Şubat 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.02.2023 21:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
118 okunma
Google News

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Doğu ile Güneydoğu bölgesinde birçok ili etkileyen depremin ardından yurdun her köşesinden bölgeye giden yardımlardan bir yenisi bugün Rize’nin CHP’li Fındıklı Belediyesi tarafından yola çıkarıldı.

Depremden etkilenen yurttaşlar için toplanan yardım malzemelerini depremden en fazla etkilenen Hatay ilindeki yurttaşlara ulaştırmak ve bu ildeki arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak üzere Fındıklı Belediyesi iç eğitimlerinde itfaiye, doğal afet ve arama kurtarma konularında daha önce eğitilmiş olan yirmiye yakın belediye personeli, gönüllüler ve yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştıracak şoförler görevlendirildi.

Daha önce 6 Şubat tarihinde depremin yaşandığı ilk gün Fındıklı Belediyesi personellerinin de içinde bulunduğu AKUT (Arama ve Kurtarma) ekibi sabah saat altıda Kahramanmaraş’ a gönderilmişti. Bugün ise oluşturulan arama kurtarma ekibi ile birlikte bir minibüs ve içinde depremzedelerin ihtiyaç duyacağı gıda, giyim ve hijyen malzemelerinin olduğu iki adet yardım tırı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ile koordine bir şekilde Hatay’a doğru yola çıkarıldı.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://kuzeyteve.com/wp-content/uploads/2023/02/Haber-Videosu-ANKA.mp4"][/video]

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.