Mera Alanları İçin Direnen Çambükü Halkından Depremzedelere Yakacak Odun Yardımı

Mera Alanları İçin Direnen Çambükü Halkından Depremzedelere Yakacak Odun Yardımı

Yayın: 11 Şubat 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 11.02.2023 18:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
98 okunma
Google News

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyünde mera alanlarının cebri istimlak yolu ile ellerinden alınıp Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılmak istenmesine karşı yaklaşık 3 aydan beri mücadele eden Çambükü köy halkı, depremzedelere yardıma koştu. Çambükü köylüleri muhtarı İlyas Celep topladıkları köylülerle birlikte topladıkları yakacak odunları depremzedelere ulaştırmak üzere vakıflara teslim etti.

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyünde mera alanlarının cebri istimlak yolu ile ellerinden alınıp OSB yapılmak istenmesine karşı mücadele eden ve Samsun idare mahkemesine açtıkları yürütmeyi durdurma davasını kazanan Çambükü halkı bu kez de depremzedeler için bir araya geldi.

Yaptıkları yakacak yardımıyla ilgili bir açıklama yapan Çambükü köyü muhtarı İlyas Celep: “Depremzedelere Çambükü halkı olarak bir araba yakacak odun topladık. Vakıflara teslim etmeye götürüyoruz” dedi.

Haber Videosu:

https://abone.ankahaber.net/static/video/0c7f547e-a564-445d-82a9-c069b68369fb-720.mp4

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.