Rize Belediyesi Hatay'da Çadırkent Kurdu

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen, 11 ili ve milyonlarca vatandaşı doğrudan etkileyen depremlerde yaraları sarmak için Rize Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.

Yayın: 20 Şubat 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 20.02.2023 18:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
89 okunma
Google News

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen, 11 ili ve milyonlarca vatandaşı doğrudan etkileyen depremlerde yaraları sarmak için Rize Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Depremin yaşandığı saatlerden itibaren yoğun bir çalışma içerisinde olan Rize Belediyesi, gerek iş makineleri gerekse nitelikli insan gücü olarak deprem bölgelerinde olmaya devam ediyor.

ÇADIRKENT İMALATI SÜRATLE BAŞLATILDI
Depremin hemen ardından Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 200 çadırlık, içinde yaklaşık 1000 kişinin yaşayabileceği çadırkent kurulumu için Rize Belediyesi atölyesinde imalat çalışmaları süratle başlatıldı.
İmalat çalışmalarının ardından; çadırlar ile birlikte günlük 1000 kişiye hizmet verecek seyyar mutfak, 2’şer adet 5’er kişilik bay bayan tuvalet, 2’şer adet 5’er kişilik bay bayan banyo, yatak, battaniye, yastık, ısınma gereçleri ve çadırkent’te yaşam için gerekli tüm malzemeler tırlara doldurularak Rize’den Hatay’a doğru yola çıktı.

BAŞKAN METİN, ÇADIRKENT’İN KURULUMU İÇİN HATAY’A GİTTİ
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ve teknik ekibiyle birlikte çadırkentin kurulum çalışmalarını incelemek üzere Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gitti. 35 kişilik Rize Belediyesi teknik personeli ve Rizeli gönüllüler tarafından kurulum çalışmaları devam eden çadırkent, Hatay’a koordinatör vali olarak atanan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Hatay ili Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile birlikte incelendi.
Rize Belediyesi Çadırkentin teslimatı en kısa sürede yapılarak depremzedeleri ağırlamaya başlayacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.