Yağmurun Başkenti Rize’de Su Krizi Çıktı

Türkiye’de en çok yağış alan il olarak bilinen Rize’de kurulan HES’ ler ve taş ocaklarının oluşturduğu doğa tahribatı ile su kaynaklarını yok edilmesi Rize’de su krizinin yaşanmasına neden oldu.

Yayın: 13 Şubat 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.02.2023 18:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
140 okunma
Google News

Siyasi iktidara yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat’ ın Rize’ nin İyidere ilçesinde lojistik liman inşaatında kullanılmak üzere İkizdere ilçesindeki Eskincedere vadisinde yürüttüğü taş ocağı faaliyetleri ile Rize’ nin hemen hemen her ilçesinde kurulan Hidro Elektrik Santralleri (HES) lerin yarattığı doğa tahribatı sonucunda su kaynaklarının yok edildiği son günlerde, Türkiye’ de en çok yağış alan il unvanına sahip Rize’ de su krizi çıktı. Rize Belediyesi şehirde su sıkıntısının yaşandığını açıkladığı duyurusunda şu görüşlere yer verdi:

“SU KAYNAKLARI ŞEHRİN SU İHTİYACINI KARŞILAYAMAMAKTADIR”

“Özelde ilimizde ve genelde ülkemizde ve dünyada meydana gelen iklim değişikliği sonucunda mevsimsel yağışların azaldığı görülmektedir. Bu yağış azlığına bağlı olarak su kaynaklarımızda da ciddi düşüşler meydana gelmiştir. Son zamanlarda su kaynaklarımızda yağışların azlığı ve kar yağışı ile birlikte don olaylarının yaşanmasıyla azalan su kaynakları, şehrimizin talebi olan su ihtiyacını karşılayamamaktadır. Belediye içme suyu şebekelerinde teknik olarak bir arıza olmayıp su kesintilerinin nedeni yağışların azlığı ve don olaylarının varlığıdır. Bu süreçte vatandaşlarımızdan suyu tasarruflu kullanmalarını rica etmekteyiz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.