İnşa ettiği 250 dairelik rezidans çöktü… Havalimanında yakalandı: Utanmadan yurtdışına kaçacaktı

İnşa ettiği 250 dairelik rezidans çöktü… Havalimanında yakalandı: Utanmadan yurtdışına kaçacaktı

Yayın: 11 Şubat 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 11.02.2023 15:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
46 okunma
Google News

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin vurduğu Hatay'da yer alan 250 dairelik Rönesans Rezidans yıkıldı. O rezidansı yapan müteahhitlerden Mehmet Yaşar Coşkun, yurtdışına kaçma hazırlığındayken İstanbul Havalimanı’nda yakalandı.

 

19 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği deprem faciasından sonra kamuoyu, deprem bölgesindeki binaların yapımından sorumlu kişilerin yargılanmasını talep etti.

Hatay’da 250 daireden oluşan ve “Hatay’ın ilk rezidansı” şeklinde pazarlanan 250 dairelik Rönesans Rezidans, deprem sebebiyle yerle bir oldu.

Yapımı 2012'de tamamlanan ve Ekinci Mahallesi'nde yer alan "lüks rezidans", tam 12 katlıydı. Daireler, 1,5 ile 3 milyon TL arasında satıldı. O rezidansı, Antis Yapı firması inşa etti. Firmanın kurucuları ve sahipleri, mimar Mehmet Yaşar Coşkun ve inşaat mühendisi kardeşi Hüseyin Yalçın Coşkun'du. 

Image

Mehmet Yaşar Coşkun ve Hüseyin Yalçın Coşkun. Arkada "Montenegro" yani "Karadağ" yazıyor

Coşkun kardeşlerin, 2017'de şirketin merkezini Karadağ'a taşıdığı iddia edildi. Emniyet güçleri, Rönesans Rezidans'ı yapan kardeşlerden Mehmet Yaşar Coşkun'un yurtdışına kaçma hazırlığında olduğu istihbaratını aldı.

Yapılan takip sonucunda Mehmet Yaşar Coşkun, İstanbul Havalimanı'nda yurtdışına kaçma hazırlığındayken yakalandı. Emniyet birimlerinin, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçtiği açıklandı.

Mehmet Yaşar Coşkun, İstanbul Havalimanı'nda enselendi

Öte yandan Mehmet Yaşar Coşkun'un geçmiş yıllarda Hatay Mimarlar Odası Şube Başkanlığı yaptığı ortaya çıktı. 2010 yılında Dünya Mimarlık Günü'nde bir konuşma yapan Coşkun, "Barınma, dinlenme, çalışma, eğlenme gibi eylemlerini sürdürebilmelerini sağlamak üzere gerekli mekânları, işlevsel gereksinmeleri ekonomik ve teknik olanaklarla bağdaştırarak estetik yaratıcılıkla inşa etme sanatı, başka bir tanımlamayla, yapıları ve fiziksel çevreyi uygun ölçülerde tasarlama ve inşa etme sanat ve bilimidir. İnsan barınmak için ve doğa şartlarından korunmak için bir mekâna ihtiyaç duyar ve bu mekânı kendine özgü kültürel, fonksiyonel, teknik ve farklı zevklerde yaratır. Mimarlık evrensel bir meslektir. İnsanlık tarihinin her döneminde önemli olmuştur." diye konuşmuştu.

Bununla birlikte Coşkun, Mimarlar Odası Hatay Şubesi'nde göreve başladığı günlerde yakın tarihte yaşanan Amik Ovası'ndaki taşkınlara dikkat çekmişti. Rönesans Rezidans ile birlikte Antis Yapı da gündeme geldi. Antis Yapı, Kahramanmaraş depreminde yıkılan Rönesans Rezidans projesinin müteahhiti durumunda. Şirketin ortakları arasında ise Mehmet Yaşar Coşkun da yer alıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.