Deniz: "Çay Üreticilerinin Promosyon Almalarını Sağlayacağız"

CHP Rize Milletvekili aday adayı Saltuk Deniz, bu güne kadar AKP Hükümetinin çay üreticilerinin promosyon taleplerini yerine getirmediğini, bu talepleri kendi iktidarlarında yerine getireceklerini belirtti.

Yayın: 21 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 21.03.2023 13:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
275 okunma
Google News

CHP Rize Milletvekili aday adayı Saltuk Deniz çay üreticisinin yılda yaklaşık 10 milyon promosyonunu AKP hükümetinin ödemediğini kaydederek, “Millet ittifakı iktidarında çay üreticisinin promosyonunu biz vereceğiz” dedi.

"HERKESE PROMOSYON VAR ÇAY ÜRETİCİSİNE YOK"
Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde yaklaşık 210 bin üretici ile 800 bin dekarda yılda yaklaşık 1,5 milyon ton yaş çay üretiminde bulunduğunu kaydeden Deniz, “Bu güne kadar çay üreticisinin haklı talebi olan Promosyonları AKP hükümeti yerine getirmedi. Bankada parası olan ve işlem gören herkese promosyon var, çay üreticilerine yok. Bu kabul edilebilir bir durum değil” dedi.
CHP Rize Milletvekili Aday adayı deniz, “Yaş çay üreticilerine promosyon verilmesi olayı sürekli gündeme geliyor fakat çözülmüyor. Bankada parası olan, işlem gören herkese promosyon var, çay üreticilerine yok. Çay üreticilerinin milyarlarca liraları bankada işlem görüyor fakat herkese promosyon var, çay üreticilerine yok. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu haksızlığa bir an önce son verilmelidir. ÇAYKUR kendi çalışanlarının promosyon sorununu çözdü ama çay üreticisinin bu sorunu çözülmedi” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.